Това е първото голямо събитие в Северозападна България, организрано в полза на двойките с репродуктивни проблеми
 
На 31 март първото голямо събитие в Северозападна България в подкрепа на каузата на “Искам бебе” – авторската изложба на Аксин Илиев “Истина без думи” с над 100 шаржове на известни личности, мина със страхотен успех. Новината съобщи Николета Николова – координаторът на “Искам бебе” във Враца. 
Изложбата, организирана от вестник „Конкурент“, регионалния  исторически музей и община Враца, събра десетки политици, представители на местната власт в Северозапада, общественици, хора на изкуството, журналисти и много врачани. Събраните средства от продажбата на рисунките на Аксин Илиев надхвърлят 2 000 лв. и ще бъдат предоставени на „Искам бебе“ за лечението на двойки с репродуктивни проблеми от Враца.
Изложбата ще остане в художествената галерия на врачанския исторически музей до Великден, през което време ще продължи и откупуването на шаржове. 
 
В деня след събитието беше проведена и среща на представителите на “Искам бебе” с Председателя на общинския съвет на Община Враца – г-н Борислав Стоев и Председателя на здравната комисия – д-р Антонио Георгиев. В резултат на срещата, координаторът на “Искам бебе” Първолета Николова, ще бъде включена в комисията за разглеждане на документи и отпускане на средства за двойките с репродуктивни проблеми, кандидатсващи в местния фонд “Ин витро”.
Напомняме ви, че Община Враца има работещ фонд за подпомагане на двойки с репродуктивни проблеми с бюджет от 25 000 лв.
 
Още за събитието:
 
*сн. konkurent.bg