Warning: "continue 2" targeting switch is equivalent to "break 2". Did you mean to use "continue 3"? in /home/avdesi1/public_html/iskambebe.bg/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2858

Warning: "continue 2" targeting switch is equivalent to "break 2". Did you mean to use "continue 3"? in /home/avdesi1/public_html/iskambebe.bg/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2862
Историята на сем. Господинови: Любовта и вярата – най-голямата сила на този свят – Фондация "Искам бебе"

Любовта и Вярата – най-голямата сила на този свят

 

Станислава и Станимир Господинови участваха в кампанията на ДНК „Направи го сега“ през 2019 г. За съжаление, не бяха сред двойките, спечелили „Бебешки ДНК пакети”, но тяхната история дълбоко докосна екипа ни и вярваме, че повече хора трябва да я прочетат. Това е разказ за силата на любовта, вярата и неуморимия дух на надеждата.

 

Здравейте, мили хора! Преди да Ви разкажем нашата история, искаме сърдечно да Ви благодарим за това, което правите в полза на младите семейства. Знаем, че шансът точно ние да бъдем едни от избраните, е минимален, но въпреки това сме много щастливи и доволни, че въобще имаме възможността да участваме в такава мащабна благотворителна акция.

 

С жена ми дори и към днешна дата се чудим на моменти, защо още никой от нас не е решил да напише книга за съвместния ни живот. Ще се радваме един ден, ако имаме тази възможност, да Ви разкажем дългия вариант на нашата история, защото предполагам, че ще Ви заинтригува.

 

Как започна всичко?

Всичко започна с едно съвсем нормално запознанство през януарската вечер на вече Новата 2014 г. Но в същата тази нощ аз вече знаех, макар и само на 22 години, че съм намерил жената, с която искам да споделя остатъка от живота си. И до ден днешен не спирам да повтарям – любов от пръв поглед съществува! Реших да действам и за мой късмет, след близо три месеца, ние вече бяхме двойка. Нищо необичайно дотук, нали?

 

Предизвикателствата

Беше лятото на същата година, когато моята любима жена започна да се оплаква от някои стандартни болежки. Венците й се подуваха, лекувахме ги, но после отново се появяваше същият проблем… Така изминаха повече от шест месеца в опити за лечение без резултат. Най-сетне лекарят прецени да ни изпрати при друг специалист. Той ни препоръча биопсия и след две седмици се сблъскахме с непозната за нас диагноза  ­–  „Лимфом на Ходжкин”. Никога няма да забравим този ден и думите на специалиста, че все пак заболяването е лечимо при висок процент от пациентите.

 

Репродуктивни планове

Държавата ни отказа финансиране за замразявана на яйцеклетки преди да стартираме химио- и лъчетерапия. Посъветваха ни да не се бавим и да предприемем мерки. Истината е – семейството и родителите са огромна сила! С общи усилия събрахме близо пет цифрена сума и преди да стартираме лечението замразихме 24 здрави яйцеклетки за срок от пет години. При започване на лечението научихме, че държавата покрива пет от девет лекарства, а две от тях не са налични в България… Благодарение на уникалните ни роднини, отново успяхме да се справим.

 

След една година лечение жената до мен беше излекувана, но се появиха други проблеми – репродуктивните й способности бяха силно увредени. В този тежък момент аз взех решение да й докажа, че нищо няма да ни спре по пътя към мечтите ни и й предложих брак!

 

През 2016 г. вече бяхме съпруг и съпруга, започнахме да се замисляме за онези замразени яйцеклетки и как те могат да се превърнат в нашите бъдещи деца. Не отговаряхме, обаче, на условията за кандидатстване на „Центъра за асистирана репродукция“. Взехме нещата в свои ръце, отново. Събрахме сумата и след първия неуспешен опит, последва и втори такъв. Това ни коства близо година, 12 яйцеклетки от общо 24 и не на последно място – сериозна сума пари. Наложи се да спрем, нямахме повече средства, а и трябваше да си поемем въздух и да се замисли над много неща. Над година чакахме промяна и пишехме до всякакви държавни институции – успяхме, прие се закон за онкоболните и ин-витро процедурите. Оказа се, обаче, че отново не отговаряме на условията, защото трябвало диагнозата да е поставена в същата календарна година, а не със задна дата. Тази неуредица ни забави, но въпреки това се подготвихме за трети опит. Е, отново се оказа неуспешен.

 

Щастието ни се усмихна

Предстоеше да включим в действие и финалните 6 яйцеклетки – на 3 юни, 2019 г. бе извършен последният ни опит да станем родители. Слава на всички там горе! Оказа се не само, че е успешен, но предстоеше в живота ни да се появят две сладки близначета – момче и момиче.

Надяваме се чрез своя разказ да Ви мотивираме да продължавате да помагате на хората!

 

За финал искаме да споделим, че въпреки липсата на помощ и подкрепа от държавата, успяхме и се гордеем с това. Гордеем се, че дори да не успеем да дадем на рожбите си част от материалните принадлежности, от които имат нужда съвременните деца, то ще им дадем гръб и мотивация не само да успеят, но да преуспеят! Гордеем се и с нашите родители и близки хора.“

 

Това, драги читатели, съвсем не е краят на тази приказка, напротив – началото започва след раждането. Ние се свързахме отново с тези млади и смели родители, за да споделят как се чувстват сега, когато прегръщат своите сладки бебета.

 

След появата на Чудото

Вече четири месеца тези така желани и очаквани бебчовци ни учат всеки изминал ден на нещо ново. Хората казват, че първите седем години са много важни за децата, за възпитанието им и за бъдещето им като личности, но до този момент, по-скоро те възпитават нас и ни усъвършенстват.

 

От деня на раждането им с жена ми знаехме, че от тук нататък всеки изминал миг ще бъде дар за нас и възможност да докажем, че и хора от „новото” поколение, могат да бъдат родители и да възпитават. Надяваме се, че с помощта на Денислав и Виктория (бебчовците) и всички наши близки ще затвърдим посланието за любовта и вярата – те са най-великата и голяма сила на този свят.“

 

За кампания „Направи го сега“

През 2019 година, за първи път, 20 от всички двойки, записали се в кампанията, имаха възможността да получат най-необходимите принадлежности за отглеждането на детето им през първите 12 месеца: дрехи, пелени, храни, козметика, аксесоари, количка, играчки и медицинска грижа – „Бебешки ДНК пакет”.

Тази година отново приканваме всички бъдещи родители да се включат в четвъртото издание на кампанията и да регистрират своята бременност на: https://www.napravigo.bg/register.php.

 

Сърдечно благодарим на всички партньори, които ни подкрепиха, за да подпомогнем 20 български семейства!

 

Ето какво ни споделиха и някои от късметлиите от третото издание на кампанията…

 

Здравейте, мили хора от ДНК – Движение за национална кауза и кампания,,Направи го сега“!

 

„Благодарим много за това, което правите! За конкретните Ви идеи за подпомагане на раждаемостта, а и действията Ви в подкрепа на 20 семейства, сред които, за щастие, сме и ние.
Получихме много награди в помощ за отглеждането на нашият син Иван-Асен. Всичко пристига при нас директно на входната ни врата, което много ни улесни, особено сега, в това извънредно положение. Една част от подаръците са под формата на ваучери, които да използваме според нуждите си и отново пристигат на входната ми врата, без да ми се налага да плащам допълнително доставка, което е един голям плюс. В тези тежки времена на несигурност, на икономически дисбаланс и обществена парализа, подаръците от партньорите на ДНК „Направи го сега” са една голяма помощ за нас и бих желала поименно да им благодаря“.

С уважение,
Мария Стратиева

 

„Е, вече го/я направихме – най-голямата и отговорна стъпка в личния ни живот – имаме си дете… Сладка Ева на пет месеца!

Когато разбрахме, че освен късмета да я имаме, имаме късмета да бъдем избрани сред 20-те двойки, които да получат „Бебешки ДНК пакет”, бяхме много щастливи от неочакваната, но толкова навременна подкрепа.

Благодарим Ви, организатори, екип, съпричастни хора и фирми! Благодарим Ви за това, че ни подадохте ръка за приятелска помощ и станахте източник за насърчение за нас, че положихте толкова много усилия и направихте толкова много неща за нас – много дни, седмици и месеци, че не сте безразлични, а сте от тези, които искат да предадат от светлината и топлината си на други хора“.

 

Поздрави,

Лаура Енчева