Двете организации стартират кампания за набиране на средства за подпомагане на двойки с репродуктивни проблеми

Промоутърската компания FEST TEAM и фондация ИСКАМ БЕБЕ стартират заедно кампанията ЖИВОТ ОТ НОТА за набиране на средства за подпомагане на двойки с репродуктивни проблеми. Средствата, събрани в рамките на благотворителната кампания – Живот от нота на Fest Team, в партньорство с Искам бебе, ще бъдат дарени в подкрепа на лечението на двойки с репродуктивни проблеми, които не отговарят на медицинските критерии на държавния фонд инвитро и ежедневно се обръщат за помощ към фондацията. Дарението ще финансира изследвания и терапии, съпътстващи инвитро процедури на семейства, борещи се за бебе.

♦ В рамкте на кампанията всеки потребител, който иска да подкрепи каузата на фондация Искам бебе – „Да се раждат повече желани деца в България“ може да го направи като последна стъпка по време на покупка на билет за събитията на Fest Team на www.ticketstation.bg. Дарението не изисква допълнителна регистрация или данни и става незабавно в процеса на пазаруване на билети, а Fest Team планира лято, изпълнено с музика и много събития, от които да избирате: HILLS OF ROCK – Sofia Edition | HILLS OF BASS | IRON MAIDEN | SKEPTA x SOLAR Plovdiv | ARMIN VAN BUUREN x SOLAR Plovdiv | HILLS OF ROCK 2022 | SPICE Music Festival | ARCTIC MONKЕYS | Jason Derulo | ARTE Feastival.

♦ Към разнообразната си фестивална и концертна програма тази година Fest Team за първи път представя като неделима част от забавленията и дългосрочен ангажимент към различни благотворителни дейности и обществено значими каузи в България чрез своята социално-отговорна политика. Fest Team вярва, че мисиите и точните каузи трябва да се подкрепят мотивирано, финансово и с честно сърце и се присъединяват към каузата на фондация Искам бебе като правят дарението практично и максимално улеснено. Fest Team се ангажира да полага системни, многообразни и устойчиви усилия за по-добро и проспериращо бъдеще за всички чрез своята социално-отговорна политика като ангажира екипа и публиката си.

„Докато осигуряваме най-атрактивните артисти и най-приятните начини за забавление за публиката на нашите фестивали и концерти, ние от Fest Team бихме искали да успеем и да я увлечем с мисии и идеи, в които екипът ни вярва. Желанието ни е да интегрираме личните си социални ангажименти и тези на хилядите посетители на наши събития в работеща система за различни благотворителни инициативи. Вярвам, че много хора ще разпознаят в каузата на Искам бебе – Живот от нота, като своя,“ казва Стефан Еленков, изпълнителен директор на Fest Team.

Мария Янева, председател на фондация Искам бебе споделя: „Демографският срив е един от глобалните проблеми на цяла Европа. Но за България това е един от решаващите въпроси дали изобщо ще ни има утре. Затова сме убедени, че борбата за всеки човешки живот и за всяко бъдещо българско дете е повече от нужна. В България има повече от 145 000 двойки, които се нуждаят от асистирана репродукция, за да заченат дете. А според медицинските специалисти, от година на година броят им става все по-голям. Ние вярваме, че едва ли има по-голяма радост за едно семейство от това в дома му да се чуе така чаканият детски плач. И нашата подкрепа не е само на думи или с епизодични участия. С каузата са ангажирани всички членове на организацията ни.“

Информация за всички предстоящи събития на Fest Team може да намерите на festteam.bg, ticketstation.bg и в социалните мрежи.