12 двойки от Козлодуй, борещи се с репродуктивни проблеми, ще получат финансиране на необходимите им изследвания от “ИСКАМ БЕБЕ”. Това стана ясно след проведена информационна среща в града в края на миналата седмица в рамките на второто издание на кампанията „Надежда пътува“.
 
Инициативата, организирана от “ИСКАМ БЕБЕ” и МБАЛ “НАДЕЖДА” за втори път, има за цел да предостави достъп до специалисти по асистирана репродукция на хора с репродуктивни проблеми в най-засегнатите от демографската криза райони – това заяви на срещата в Община Козлодуй координаторът на “ИСКАМ БЕБЕ” за Северозападна България Здравка Гергова. Всички присъстващи на форума в Козлодуй двойки получиха безплатни консултации от д-р Димитър Цветков, специалист по репродуктивна медицина от „Надежда репродуктив – София“.
 
Напомняме, че миналата година кампанията „Надежда пътува“ помогна с безплатни консултации от д-р Цветков на 40 двойки от Видин, част от които вече прегръщат своите бебета.
 
Екипът на фондацията благодари за подкрепата на дарителите Владимир Уручев и народния представител Иван Миховски, които застават зад инициативата „Надежда пътува“ и ще финансират необходимите изследвания на 12-те двойки от Козлодуй.