На 30-ти май жители и гости на Велико Търново станаха свидетели на изключително затрогващата актьорска игра на Стойка Стефанова, Филип Гуляшки и Симеон Гълъбов, които представиха в Старата столица постановката “Йерма”.
Благотворителното представление е инициатива на младите актьори от НБУ и е част от националното им турне в подкрепа на каузата на “ИСКАМ БЕБЕ”. Събраната сума във Велико Търново е 1 140 лева и ще бъде дарена за лечението на двойка с репродуктивни затруднения от града. 
 
За реализацията на цялото събитие и за огромната подкрепа изказваме специални благодарности на: 
 
Тези от вас, които имаха възможност да присъстват лично на събитието – представителите на медиите, общественици и дарители, както и на всички приятели на нашата кауза, които и този път ни подкрепиха. 
 
Вероника Михайлова – нашия отдаден координатор и незаменим организатор на всички събития на “Искам бебе” във Велико Търново. Тя връчи с много внимание и любов специални благодарствени грамоти на хората, без които това представление нямаше да бъде възможно.
 
Стойка Стефанова, Филип Гуляшки и Симеон Гълъбов, актьорите с големи сърца, които вече са наши много специални приятели и за които думите ни просто не достигат. Респект, прекрасни млади хора, продължавайте все така да вдъхновявате и да творите добрини.
 
Г-жа Нели Стойчева – Председател на Народно читалище „Искра – 1896“ за оказаната ни незаменима подкрепа, дарявайки ни сцената на читалището за тази вълшебна вечер. Вярваме, че предстои да сбъднем още много чудеса заедно.
 
Г-жа Десислава Джурова – Управител на хотел „Търнава“, която за пореден път предостави безвъзмездно гостоприемството си на нашите гости и всички отново се чувстваха там като у дома си.
 
Г-жа Пенка Плякова – от пловдивската фирма за транспортни услуги „Разтранс” ЕООД, която ни съдейства за безвъзмездното транспортиране на декорите за всяко едно представление до момента.
 
Фирма „Квеенбергер Лоджистикс БЛГ” ЕООД – за транспорта на декорите до и от Велико Търново конкретно за това събитие. 
 
Г-н Мирослав Трифонов – Зам. Председател на ОС Велико Търново, който и този път ни оказа своята топла и приятелска незаменима подкрепа.
 
Г-жа Росица Димитрова и д-р Диляна Вачкова, както и целия екип от служители на отдел „Социални дейности и здравеопазване“ в Община Велико Търново, които са неотлъчно до нас и подкрепят каузата ни вече толкова много години.
 
Г-жа Маринела Джартова – Началник на отдел „Управление на собствеността“, която направи всичко възможно за предоставянето на помещение за нашия проект “ДАРИтелница”.
 
На г-н Венцислав Спирдонов, Председател на ОС Велико Търново и на всички общинските съветници, които гласуваха “ЗА” това да се случи. Благодарение на всички тях вече си имаме наш „дом” на ул. „Козлодуй” No 4. Чрез съхраняваните там дарени ни произведения организираме благотворителни базари и така oбeзпeчaваме местните гpyпи зa eмoциoнaлнa пoдкpeпa, кoитo фoндaциятa организира.
 
Д-р Николен Стойнов – Председател на комисията „Ин витро” към Община Велико Търново, както и членовете на същата комисия – Д-р Мавроди Калейнски и г-жа Зорница Миладинова-Кънчева. Това са част от хората, които са „мотора” на Общинската програма „Ин витро”. Тя работи от 2011 г. и благодарение на общите ни усилия в Старата столица са се родили вече 45 мечтани бебета.
 
Огромна признателност и уважение и благодрност изказваме и на кмета на община Велико Търново – 
– инж. Даниел Панов, който още с встъпването си в длъжност за първия си мандат, прие каузата на фондация „Искам бебе“ за свой и на цялата общинска администрация приоритет! От тогава и до ден днешен в негово лице ние намираме отговорен градоначалник за бъдещите поколения, наш съмишленик и верен приятел на каузата ни „Да се раждат повече желани бебета”.