Кампании

ДарителствоКампании с корпоративни дарители

Една от целите на фондация „Искам бебе“ е разработването на дългосрочна програма с подкрепата на корпоративни дарители, подпомагаща както лечението на двойки с репродуктивни проблеми, които не отговарят на изискванията на държавния фонд Ин витро, така и осигуряваща финансиране на допълнителни изследвания, процедури и терапии, съпътстващи ин витро процедурите на семействата, борещи се за бебе.

През годините, с помощта на наши партньори и съмишленици на каузата, реализирахме редица благотворителни кампании и помогнахме на бял свят да дойдат десетки дълго чакани деца.

Кампании с корпоративни дарители

Една от целите на фондация „Искам бебе“ е разработването на дългосрочна програма с подкрепата на корпоративни дарители, подпомагаща както лечението на двойки с репродуктивни проблеми, които не отговарят на изискванията на държавния фонд Ин витро, така и осигуряваща финансиране на допълнителни изследвания, процедури и терапии, съпътстващи ин витро процедурите на семействата, борещи се за бебе.

През годините, с помощта на наши партньори и съмишленици на каузата, реализирахме редица благотворителни кампании и помогнахме на бял свят да дойдат десетки дълго чакани деца.

Актуална кампания

В момента няма активна кампания. Следете новините в сайта за актуална информация.

 

 

Реализирани кампании

BILLA България

През 2016 г. под надслов „За повече деца в България“ дадохме начало на дългосрочното ни партньорство с Billa България в подкрепа на двойките с репродуктивни проблеми у нас. Започнахме с продажбата в цялата търговска мрежа на Billa на картички с артистичните композиции на известния детски фотограф Калина Арсова, а събраната сума от 25 000 лв. беше дарена за ин витро процедури на 6 двойки.

На следващата година кампанията намери своето продължение под мотото „Да помогнем заедно“, а средствата бяха събрани като 1 стотинка от всеки закупен продукт с марка Billa беше отделяна за дарение за финансиране на ин витро процедури, изследвания и здравни консултации за двойки, които се борят да станат родители. На финала на кампанията 4 двойки получиха финансова помощ в размер на 3 900 лв. за извършване на ин витро процедура.

През 2018 г. благотворителната кампания „Да помогнем заедно“ събра 29 577 лв. и финансира ин витро процедури на 7 двойки с репродуктивни проблеми.

Третото издание на инициативата се проведе на два етапа през 2019-та г. По време на първия етап всеки клиент на Billa имаше възможност да се включи в кампанията и да направи дарение на касите в магазините на Billa в цялата страна. На финала на кампанията чрез жребий бяха определени 9 от всички кандидатствали двойки, които получиха финансиране на ин витро процедура в размер на 4 153, 66 лв. Във втория етап на кампанията сумата от 20 400 лв. беше разпределена за ин витро процедури на 5 двойки.

През 2020 г. традиционната вече кампания „Да помогнем заедно“ финансира провеждането на ин витро процедура на 11 двойки от цялата страна, като между тях беше разпределена събраната сума в размер на 45 000 лв.

През 2021 г. дарението на Billa България за кампанията е в размер на над 50 000 лв., с които са финансирани изследвания, медицински прегледи и процедури на 28 двойки, а на бял свят дойдоха 11 мечтани деца.

През 2022, благодарение на финансовата помощ на Billa България, успяхме да подпомогнем частично лечението на 19 двойки с репродуктивни проблеми за извършване на инвитро процедури, операции, изследвания, лекарства, раждане, инсеминации и др. Успехът ни се измерва в най-хубавото нещо, което можем да си подарим – родиха се 8 желани деца!

Така в резултат на сътрудничеството ни за последните 2 години са родени общо 19 деца, а за цялото ни партньорство са 30.

 

Министерство на земеделието, храните и горите


В края на 2019 г., заедно с Министерство на земеделието, храните и горите, дадохме старт на благотворителната кампания „Посади надежда“.

Предоставените средства в инициативата са в размер на 35 000 лв., събрани от продажбата на 6 910 живи елхички, като 5 лева от всяко продадено дръвче са дарени за каузата в подкрепа на семейства с репродуктивни проблеми. 7 двойки получиха финансиране на ин витро процедура.

 

 

Ротаракт Клуб

През 2019 г., по инициатива на младежите от Ротаракт клуб – Велико Търново, се проведе благотворителната кампания „С цвете в ръка срещу репродуктивните проблеми“. В навечерието на международния ден на жената те продаваха цветя, като в рамките на два дни – 7 и 8 март, беше събрана сумата в размер на 2 742 лв. Средствата бяха дарени на фондация „Искам бебе“ в подкрепа лечението на двойка с репродуктивни проблеми от града. С помощта на проведената кампания на бял свят дойде бебе Калоян.

На следващата година, въпреки трудностите, свързани с пандемията от Covid-19, кампанията се проведе паралелно в два града – Велико Търново и Стара Загора. Със събраните 733 лв. във В. Търново беше подкрепена още една двойка от града, която вече се радва на бебето Веселин. В Стара Загора, събраната от кампанията сума от 3 000 лв., беше добавена към тази от следващата година и общо 5 222 лв. са дарени за ин витро процедура на семейство от града.

През 2021 г. „С цвете в ръка срещу репродуктивните проблеми“ се разрасна до национален мащаб и се проведе в 12 града едновременно. Общата събрана сума от благотворителната инициатива е 32 939 лв. (София – 9250 лв., Пловдив – 1934 лв, Панагюрище – 8550 лв., Кърджали – 1327 лв., Дупница – 1923 лв., Добрич – 1385 лв., Велико Търново – 1260 лв., Стара Загора – 2222 лв., Бургас – 2870 лв., Благоевград – 1000 лв. , Банско и Разлог – 1280 лв.). Във всеки от градовете средствата са дарени за лечението на двойки с репродуктивни проблеми.

 

LB Bulgaricum

През лятото на 2019 г. Ел Би Булгарикум подкрепи каузата на „Искам бебе“ чрез съвместната благотворителна кампания „Дари надежда за повече детски усмивки“.

Според условията на инициативата с всяка закупена кофичка кисело мляко Ел Би Булгарикум от фирмените магазини на дружеството бяха отделяни по 3 стотинки за каузата на „Искам бебе“.

На финала на кампанията 15 двойки от Видин и региона бяха подпомогнати чрез финансиране на изследвания и медицински процедури в процеса на лечението им.

OLX

През 2016 г. в партньорство с OLX реализирахме кампанията „За да те има“, която финансира ин витро процедурите на 10 двойки от цялата страна. 51 132 лв. бяха събрани от продажбата на специално създадени за кампанията ръчно изрисувани матрьошки и 3D картички. Хората сами избираха сумата, която да дарят, a посочените цени на символите на кампанията от 5, 10 и 20 лв. представляваха минималната стойност на дарението.

 

 

Добруджански хляб АД

В края на 2016 г., по инициатива на Добруджански хляб АД и тогавашният кмет на Добрич – г-н Йордан Йорданов, реализирахме съвместната благотворителна кампания „Зрънце живот“.

Събраните средства бяха осигурени от продажбата на здравословните пълнозърнести хлябове ВИТА, обозначени със специален стикер.

Дарението в размер на 20 000 лв. беше разпределено за извършване на ин витро процедури на 5 двойки, a с помощта на кампанията през ноември, 2018 г. на бял свят дойде дълго чаканото бебе Габриела.

Триа Сити Център

През 2016 г. беше даден старт и на кампанията „Аз и Ти Заедно – За повече детски усмивки“, организирана от „Искам бебе“, съвсместно с най-стария търговски център в Бургас – „Триа Сити Център“ и в партньорство със звеното по асистирана репродукция на УМБАЛ Бургас.

За периода на кампанията – от септември, 2016 г. до 1 юни, 2017 г., търговският център набираше средства чрез продажбата на специално обозначени с етикет стоки в магазините и заведенията на територията на търговския център. 20 % от стойността на стоките е дарена за каузата.

Общата събрана сума в размер на 10 000 лв. беше разпределена за ин витро процедури на две семейства от Бургас под формата на ваучери от по 5 000 лв.

 

Читалище „Просвета – 1870“ Свиленград

През 2007 г., по покана на читалище „Просвета-1871”, духов оркестър „Костадин Манов” и в партньорство с фондация „Искам бебе“, стартира благотворителната кампания за „За едно дете повече“ в Свиленград. Оттогава до днес кампанията се провежда всяка есен (с изключение на 2008 г. и 2020 г.) на празника на християнското семейство (21 ноември) с голям благотворителн концерт на духов оркестър „Костадин Манов“ на сцената на читалище „Просвета.

За проведените 12 издания на благотворителната инициатива „За едно дете повече“ са събрани 61 857 лв., с които е подпомогнато лечението на 87 двойки от Свиленград и региона и 24 бебета са дошли на бял свят.

NIVEA

През 2010 и 2011 г. над 400 пациенти в 13 града се включиха в групите за емоционална подкрепа, финансирани за двете години с 60 000 лв. от NIVEA BABY.

Средствата са събрани, като част от стойността от продажбата на продукти Nivea Baby, бяха дарени за каузата на „Искам бебе“.

 

 

Yaneff

Още през 2008 г. стартирахме първата и уникална по рода си благотворителна кампания, подкрепена от варненската компания Yaneff с 60 000 лв. Средствата бяха събрани от продажбата на консервирани храни, произвеждани от Yaneff и маркирани със специален етикет, отбелязващ, че 5 % от стойността на всеки продукт ще бъдат отделени в подкрепа на каузата на „Искам бебе“.

Тогава, в рамките на Националната програма за социална и психологическа адаптация на двойки с репродуктивни проблеми на „Искам бебе“ и за период от една година, психолозите на фондацията организираха безплатни групови терапии за двойки, борещи се за бебе в три града в страната и помогнаха за укрепаване на емоционалното състояние на над 100 пациенти в хода на прилагане на ин витро процедурите.

Направи дарение и подкрепи каузата на “Искам бебе”

sms дарениеИзпрати  SMS на 17 777

Tекст DMS ISKAM BEBE

Дари чрез еднократни sms и абонаменти. За абонати на Telenor, VIVACOM и A1.

направете банково дарение Направи банков превод

Титуляр: Фондация “Искам бебе”

IBAN: BG14UBBS88881000272778; BIC: UBBSBGSF

подарък с кауза“Подарък с кауза”

Избери подарък и дари 100% от сумата на “Искам бебе”. Дарителска кампания “Angel’s Hearts”