Патриарх Неофит благослови инициативата за насърчаване на раждаемостта организирана от Движение за национална кауза
 
Утре, 3 декември, от 11.00 часа в Sofia Ring Mall ще бъде даден официален старт на кампанията инициирана от Движение за национална  кауза – “Направи го за България”, целяща да насърчи раждаемостта в България. Благотворителният проект ще осигури средства, които ще бъдат дарени на фондация “Искам бебе” в помощ на двойки с репродуктивни проблеми.
 
Негово светейшество Патриарх Неофит благослови кампанията „Направи го за България“, като пред председателя на ДНК Андрей Арнаудов, Българската православна църква се ангажира да подкрепи инициативата.
 
На специалното събитие, даващо началото на благотворителната кампания, ще бъдат разкрити популярните личности, които може да станат кръстници на децата, заченати през 2016-а година. Посетителите на търговския център ще имат възможността да се запознаят с любимците си и дори да се снимат с тях на специален фотокорнер.
 
Кампанията „Направи го за България“ е отворена за всички двойки, заченали през 2016-а. Бъдещите родители трябва да качат на facebook.com/dnknpo с хаштаг #pravimgozabg селфи с положителен тест за бременност, снимка от видеозон или фотос на вече родено бебе. За всяка споделена бременност, ДНК ще осигури минимум 1 лев на фондация „Искам бебе“ за подпомагане на двойките борещи се за бебе.
 
Медийни партньори на кампанията сa bTV, 24 часа, Списание “9 месеца” и BG-Mamma.
„Аз съм изключително щастлив, че кампанията тръгва с благословията на БПЦ и със силна медийна подкрепа. Партньорството с едни от най-влиятелните медийни групи у нас се случва не само заради работата ми като продуцент. Те имат десетилетна история в партньорствата за важни каузи. Отличията и резултатите в тази посока са налице. Затова се надявам, че заедно можем да постигнем първата голяма стъпка към преодоляване на отрицателния прираст“, заяви Андрей Арнаудов.
 
През 2017-а ДНК ще организира и най-голямото кръщене в съвременната история на България.