Досега в благотворителната инициатива “За повече деца в България” за осигуряване на допълнителни средства за ин витро процедури са събрани близо 25 000 лв. 
 
В края на месец март BILLA България и Фондация „Искам бебе” стартираха дългосрочна съвместна инициатива в подкрепа на двойки с репродуктивни прблеми – „За повече деца в България”.
 
Средствата за благотворителната кампания се набират чрез продажба на картички с артистични композиции на известния детски фотограф Калина Арсова. Картичките са на стойност 1,99 лв. и се предлагат в търговската мрежа на BILLA в цялата страна. Всички средства от продажбата им ще бъдат използвани за финансирането на ин витро процедури на двойки с репродуктивни проблеми. До момента събраната сума е в размер на 25 000 лв. и на финала на кампанията тя ще бъде разпределена между 6 кандидатствали двойки. В присъствието на нотариус, представител на Фондацията и представител на BILLA, ще бъдат изтеглени печелившите двойки, както и три резервни.
 
“Оценяваме каузата на кампанията като истински значима и я подкрепяме изцяло. С инициативата целим не само да противодействаме на задълбочаващата се в страната демографска криза, а и най-вече да помогнем на много български семейства да сбъднат мечтата си да отгледат и възпитат свое дете“, коментира Бойко Сачански, Управител на BILLA България.  
 
Кандидатурите на желаещите ще се приемат от Фондация „Искам бебе“ в периода 10 – 24 август 2016 г. на имейл адрес: billa@iskambebe.bg, като всички необходими условия и формуляри за кандидатстване са налични на сайта на Фондацията (вижте по-долу). 
 
За допълнителна информация, можете да се свържете с консултанта на Фондация „Искам бебе” за кампанията – Валентина Иванова всеки делничен ден от 10.00 до 17.00 часа на тел. 0892 475 790.
 
*Декларация за медицински статус ще се изисква само от печелившите двойки.
 
Изтеглете ТУК (Zip файл):