Инициатор на благотворителната кампания в полза на семейства с репродуктивни проблеми е сайтът за безплатни обяви OLX в партньорство с фондация „Искам бебе“
 
Днес – 08 февруари стартира благотворителната инициатива „За да те има“ на сайта за безплатни обяви OLX в партньорство с фондация „Искам бебе“. Целта на кампанията е да насърчи българите да помогнат на двойки с репродуктивни проблеми чрез дарение, като 100% от събраната сума ще бъде предоставена на фондация „Искам бебе“ и разпределена за ин витро процедури. 
 
„Аз винаги открито съм говорила за проблема, дори още докато се борех с него! И мисля, че това е начина, защото колкото повече се крием и заравяме глави, толкова повече проблемът нараства! Да имаш репродуктивни проблеми не е нито срамно, нито притеснително! Дори напротив – да се пребориш с това е признак на много сила и вътрешна мощ!“, споделя Нели  Хаджийска, лице на кампанията и популярен ТВ водещ. 
 
Като онлайн платформа, която свързва хората, OLX насърчава българските потребители да помогнат на бездетни двойки, като закупят до 8-и март от специално създадения сайт http://mama.olx.bg ръчно изрисувана матрьошка или 3D картичка. Хората сами ще избират сумата, която да дарят, a посочените цени на символите на кампанията от 5, 10 и 20 лв. са минималната стойност на дарението. 
 
Събраните средства ще бъдат предоставени на фондация “Искам бебе” и разпределени между двойки, които кандидатстват за финансова подкрепа от днес до 8-и март на сайта iskambebe.bg.
 
За да се включите в кампанията за финансиране на ин витро процедура, трябва да отговаряте на следните условия:
 
Да сте български граждани (или поне един от партньорите)
 
Да сте с минимум 2-годишен стерилитет, доказано с епикриза от лекуващ лекар
 
Да отговаряте на поне едно от следните медицински условия:
 
– да сте изчерпали възможностите за финансиране от Центъра за асистирана репродукция (държавния Фонд Ин витро);
 
– да сте включени в донорска програма (за донорска яйцеклетка);
 
– да не отговаряте на изискванията на Фонд Ин витро, но препоръката за лечението ви изисква единствено ин витро процедура; 

Да сте попълнили коректно Формата за кандидатстване (можете да я намерите по-долу)

Медицинската декларация да е попълнена в лечебно заведение, имащо право да упражнява дейности по асистирана репродукция, с подпис и печат от лекуващ лекар

Формите за кандидатстване изпращайте попълнени и сканирани на имейл адрес olx@iskambebe.bg до 8 март 2016 г., 17.30 ч. След като изпратите имейла, ще получите автоматичен отговор с потвърждение, че сте включени в кампанията.
 
При нужда от допълнителна информация, моля не се колебайте да се свържете с нас на официалния ни мейл: info@iskambebe.bg или с нашия координатор по проекта – Валентина Иванова на тел. 0892 475 790 от 9.00 до 17.00 ч.
 
Метод на оценка и избор на печелившите:
След приключването на кампанията и проверка на статуса на всички кандидатствали, печелившитеще бъдат изтеглени на томболен принцип. Ще бъдат изтеглени и 5 резерви, в случай, че някои от изтеглените печеливши е в невъзможност да стартира процедурата до края на 2016 година. Сумата за една двойка е до 5 хиляди лева и ще бъде превеждана на избраното лечебно заведение по банков път.
 
Процедурите ин витро следва да бъдат стартирани до края на календарната 2016 година. Ако това не се случи, финансиране ще получат резервните номера, по реда на тяхното изтигляне.

За да кандидатствате, моля, попълнете приложения формуляр: СВАЛИ ФОРМУЛЯРА