Голямото сърце на Костенец

 

С настъпването си на 20 март пролетта донесе още една хубава вест. Изпразнихме металната кутия във формата на сърце, поставена в центъра на любимия ми град Костенец в полза на фондация „Искам бебе“.

 

За втори път вече се случва „Голямото сърце на Костенец“, да се запълни с капачки. Събрахме ги изключително бързо – за два месеца. Със съдържанието на сърцето успяхме да напълним девет чувала, които тежат 95 килограма. С това събраното количество става общо 200 килограма, като целта ни е да достигне един тон. Когато това стане, ще занесем капачките в пункта и ще ги предадем за рециклиране.

 

Парите, които ще получим срещу тях, ще бъдат дарени на фондация „Искам бебе“, която подпомага двойките с репродуктивни проблеми. С тези средства ще се финансира ин витро процедура, за да може едно българско семейство най-накрая да се добие с мечтаното детенце.

„Голямото сърце на Костенец“ беше поставено в центъра на града в началото на ноември миналата година.

 

Идеята за инициативата беше моя. Занимавам се с доста благотворителни проекти, като повечето от тях са свързани с фондация „Искам бебе“. Тя помага на стотици семейства в България и аз съм много щастлив да бъда част от сбъдването на техните мечти. Не беше трудно да намеря подкрепа за изработването и поставянето на металното сърце. Това стана възможно благодарение на прекрасни хора и мои приятели като д-р Георги Ненковски, Станимир Котларов, Станка Котларова, Лидия Стоянова, Малинка Ангелова, Владимир Апостолов, Антоанета Марчина, Николай Кичуков и ,,Мисис Европейски съюз 2019 Яна Средкова’’

 

Изключително благодарен съм на жителите на Костенец, които от началото на инициативата не са спрели да ни подкрепят, да събират капачки и редовно да ги пускат в сърцето . Благодаря и на част от гостите на града, които с радост се включват в инициативата.

 

Костенец е едно малко и тихо градче, което се намира на 60 километра от София, в подножието на Рила. Неговите жители обаче имат наистина големи сърца. Точно те изпълват и „Голямото сърце на Костенец“. Призовавам малцината, които все още не са се включили в инициативата, също да помогнат, за да може за трети път надсловът „Да напълним голямото сърце на Костенец“ да стане факт. Вярвам, че с общи усилия ще успеем и ще сбъднем мечтата за детенце на едно българско семейство, а след него, дай Боже, и на още!