7 000 лв. е събраната сума от благотворителния коктейл, организиран на 16 януари от комисар Бисер Вучков – началник отдел „Интерпол и ММО“ при ДМОС, МВР, по повод 50-годишния му юбилей.

Средствата ще бъдат предоставени на “Искам бебе” в подкрепа на лечението на двойки, които се борят за свое дете – това сподели комисарят в присъствието на гостите си, сред които и Мария Янева, председател на фондацията.

Сумата е събрана с добрата воля на колеги и гости на празника на Бисер Вучков. Те са закупили ръчно изработени от самия него сувенири, както и негови значки и плакети – отличия, които той е получавал през годините за работата си в отдел „Интерпол“ и които дарява за каузата на “Искам бебе”. Г-жа Поли Дудина, бивш началник на отдел „Интерпол и ММО“ при ДМОС, МВР, също се включи в благотворителното събитие с ръчно изработени от нея бижута и аксесоари.

Гост на събитието беше и служебният министър на МВР Иван Демерджиев, който заяви, че се гордее с колегите си от системата на МВР, които често и чрез различни инициативи подкрепят благотворителни каузи. „Ангажиментът да се прави добро е не само на хората, но и на държавата. Искам да кажа на всеки един служител, който има нужда от помощ, че първият, към който трябва да се обърне, е министърът на вътрешните работи. Вече имаме родени дечица и се гордеем с тях. Осъзнаваме тази наша отговорност и ще помогнем на всеки, който има нужда. Добрината е жест на съпричастност и се надяваме да можем да подкрепим тези, които имат нужда от лечение за зачеване на дете“ – допълни министърът.