Александра Велева е доброволец и член на управителния съвет на фондация „Искам бебе“ от 2016 г. През последните два месеца Алекс вложи много труд и талант, за да организира събитията на организацията по повод 13-ия й рожден ден. Самата тя е автор на наградите на „Искам бебе“ – статуетките АНГЕЛСКО СЪРЦЕ.

 

На 25 март, с вдъхновението на Алекс, „подредихме” национална детска онлайн изложба „Стълбица на щастието” по хайку на Радостина Драгостинова с творби от цяла България. 57 детски рисунки, разработени по зададените теми, пристигнаха на адреса на фондацията. Желаещите да се включат в изложбата са: възпитаници от ателие „Шарено училище“, 31 СУЧЕМ „Иван Вазов“, ЧУ „Дружба“ в София; от Свищов от СУ „Николай Катранов“ и ДГ „Чиполино“; Студио по изобразително изкуство при дом на енергетиката в гр. Козлодуй; група „Радост“ от ДГ No 7 „Светулка“ в Стара Загора и филиал „Приказен свят“ към ДГ „Щастливо детство“ в гр. Плевен.

Най-малкият участник в изложбата „Стълбица на щастието“ е на 5 години, а най-предпочитаните теми, по които децата са създали творбите, са: „Внезапен дъжд, в чашата ми за чай, парчета небе“ и „Утринна мараня, белобрад рибар тегли слънцето от морето“.

 

Красота

Можете да разгледате изложбата в платформата www.Artsteps.com, като напишете Стълбица на щастието.

 

Всяка творба ни разказа история. Споделяме ви няколко, които ни направиха впечатление и оставиха следа със своя творчески заряд.

 

  1. Първата творба е на Б.Д., на 6 години, от гр. София. За творбата ни сподели и учителката на детето.

 

На въпроса: „Какво рисуваш?”

Детето отговаря: „Майката е Слънцето, а бащата – дървото!

 

  1. Впечатление направи и творбата на А.Ч., на 9 години, от град София, който е бил вдъхновен от три теми, по които е решил да рисува на един лист, обединени в обща композиция.

 

  1. За взаимоотношенията на майка и дете в творбата на А.В., на 5 години, от Стара Загора, и видимото неодобрение на майката при гледката на:

 

„разтопен сладолед

по брадичката на дъщеря ми

ягодова луна”

Р. Драгостинова

 

Бяхме и възхитени от личното отношение на учителите – получихме ръчнонаписано писмо, мартеничка и сърчица, за което искрено благодарим. Така направи и учителката на Л.К., 5 години, от град Плевен, която ни зарадва с историята си, написана като писмо.

 

  1. А чувството за семейство, обич и любов струеше от много картини. Творбата на Х.М., на 7 години, от гр. София, въздейства с малките лодки с пътуващи малки деца и родители, отправили се на пътешествие към сутрешната мараня.

 

„внезапен дъжд

в чашата ми чай

парчета небе”

Р. Драгостинова

 

  1. Много актуална картина към днешна дата е творбата на Н.П., на 5 години, от Стара Загора.

 

Ние, в „Искам бебе”, също направихме изненада, която отпътува към своите малки творци, учители и родители. Написахме лично писмо към всяко дете с медал, но не забравихме и родителите, и учителите – те също получиха „Благодаря” и златен медал.

 

Беше истинска радост, когато разбрахме, че малката А. от град София е обикаляла щастлива в дома си, повтаряйки, че има своя първи златен медал.

 

А писмото си към децата, завършвахме с цитат от Айншайн:

 

„Логиката ще ви отведе от А до Я, а въображението – навсякъде.”