Председателят на “Искам бебе” Мария Янева получи чек за 1500 лв. в последното за годината издание на кулинарното предаване по bTV “Мама готви по-добре”. Участниците от “Фермата” Силвия, Мария, Нико и Гери Дончева готвиха благотворително за инициативата на bTV и Движение за национална кауза (ДНК) “Направи го за България”, която подкрепя каузата на “Искам бебе”. Дарените средства ще помогнат на едно семейство, което се бори за своя рожба.
 
На 3 декември, 2016 г. беше дадено официалното начало на кампанията организирана от ДНК – “Направи го за България”, целяща да насърчи раждаемостта в страната. Благотворителната инициативата, под патронажа на Негово светейшество Патриарх Неофит и Българската православна църква, ще осигури средства, които ще бъдат дарени на фондация “Искам бебе” в помощ на двойки с репродуктивни проблеми.
Кампанията „Направи го за България“ е насочена към двойките, заченали през 2016-а. Бъдещите родители трябва да качат на facebook.com/dnknpo с хаштаг #pravimgozabg селфи с положителен тест за бременност, снимка от видеозон или фотос на вече родено бебе. За всяка споделена бременност, ДНК ще осигури минимум 1 лев на фондация „Искам бебе“ за подпомагане на двойките с репродуктивни проблеми.