Мая Павлова, инициатор на фонд „Ин витро“ в Търговище, получи специалната награда на „Искам бебе“ – „Ангелско сърце“, която се връчва за съпричастност към каузата на фондацията. Статуетката е изработена изцяло от стъкло и е авторско дело на Александра Велева – Туши.
Награждаването беше в рамките на информационен форум на 2 юни, в конферентната зала на хотел „Терра Европа“, организиран от „Искам бебе“ по повод 5 години от създаването на общинската програма в подкрепа на двойки с репродуктивни проблеми.
 
На събитието бяха отчетени резултатите от работата на местния фонд „Ин витро“, с чиято помощ от 2013 г. досега са родени 7 бебета. В дискусията се включиха кметът на Търговище д-р Дарин Димитров, Емине Якубова – зам. кмет, областният управител Митко Стайков, председателят на Общинския съвет в Търговище г-жа Хатидже Алиева, АГ специалисти от МБАЛ Търговище и представители на фондация „Искам бебе“.
 
Информационният форум даде възможност на над 50 двойки от региона да получат безплатни консултации с ин витро специалисти. Д-р Цветков от МБАЛ „Надежда“, д-р Любомир Бойчев, д-р Богомил Бойчев от МЦ „Св. Иван Рилски“ в Тутракан и д-р Димов от МЦ „Св. Иван Рилски“ в Шумен  разговаряха със семействата и споделяха информация за съвременните методи на лечение на пациенти с репродуктивни затруднения.
 
сн. Светослав Иванов
 
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
Още снимки от събитието можете да разгледате в галерията тук: