Поради породения интерес, ви представяме продължението на съвместния проект с Оля Гранкина – официален инструктор по неврографика – с групата по психологическа помощ към фондация „Искам бебе“ – Велико Търново.

Какво е мандала?
В превод от санскрит „мандала“ означава „кръг“. Тези закръглени символи са познати от древни времена. Те могат да бъдат описани като квадрат, вписан в кръг и украсен с различни форми и шарки. Особено хипнотизиращ в мандалата е фактът, че всеки модел и орнаментите му са симетрични.
В будизма и хиндуизма в тях е бил заложен дълбок смисъл – мандалите са били предмет на поклонение, символизирайки Вселената. Древните хора са ги рисували, бродирали са ги върху дрехи, изработвали са тези шарки върху стените на храмове, използвали са ги за медитации и всякакви ритуали.

Положителна вълна

Днес мандалите са много популярни в арт терапията и ни помагат да се приближим до изпълнението на желанията ни. Оцветявайки геометричен модел (матрица), човек медитира и настройва ума си на положителна вълна. А каквито са мислите – такава е и реалността.

С неврографиката мандала става още по-силна! Рисувайки я с невролинии (специални линии, добре разбираеми от нашия мозък), ние можем да направим още по-дълбоко творение, вграждайки силните си страни в него. Съзерцавайки създадената от вас мандала вкъщи, вие винаги имате достъп към ресурсите си, възможност да се заредите с енергия и да повдигнете настроението си.

Лотос

През юни каня момичетата от групата за психологическа помощ към „Искам бебе“ – Велико Търново на среща. В женския кръг заедно ще нарисуваме цвете Лотос. Цвете на женствеността и чистотата. Ще създадем силна и нежна мандала, която после ще украси домовете им. Лотосът е едно от най-старите цветя в света, представлява символ на духовно разкритие, святост и чистота. Този образ  винаги действа като символ на прераждане, чистота и велика духовност.
Специалното свойство на Лотоса да остане чист, го е превърнало в символ на духовно съвършенство на човека: независимо в каква среда се намира той – добра или лоша, винаги трябва да поддържа ясно съзнание и духовна чистота.
Ще ви запозная с уникалната техника на NeuroLotos. Каня ви да създадете и разкриете своята женственост, чрез Лотос, която ще ви изпълни с енергия за развитие и творчество.

От нашата среща ще получите:
– нови впечатления;
– настройка за положителна енергия;
– преоткриване на вашата женска сила;
– произведение на изкуството, което ще създадете сами;
– техниката на рисуване на НевроЛотос, която можете да ползвате винаги.