За трета година във Велико Търново ще бъде проведена група за психологическа подкрепа на двойки, които се борят с репродуктивни затруднения. Това съобщи координаторът на „Искам бебе“ за града Вероника Михайлова. Тя уточни, че за желаещите да посещават групата, ще има предварителна организационна среща, която ще се състои на 16 септември (неделя), в 9:30 ч. в пицария „Теона” във Велико Търново. В същия ден стартира работа и терапевтичната група, водена от психолога Валентина Христова. Дискусията започва в 11.00 часа в учебен център “Интелекти“ на ул. “Мария Габровска” 2А срещу училище “Емилиян Станев”.  
 
Напомняме, че първата група за психологическа подкрепа на двойки с репродуктивни проблеми във Велико Търново беше проведена през 2012 г. След реализирането й, 10 дълго мечтани бебета дойдоха на бял свят. През 2016 г. програмата помогна на 2 семейства да гушнат своите бебенца.
 
Групите за психологическа подкрепа във Велико Търново са част от уникалната за България Национална програма за социална и психологическа адаптация на двойки с репродуктивни нарушения, разработена от фондация „Искам бебе“. Програмата, изготвена от консултанти на фондацията – клинични психолози, АГ специалисти и експерти от неправителствения сектор, работещи в сферата на осиновяването стартира с пилотната си група през м. ноември, 2007 г. във Варна. Още тогава ясно формулирахме основната цел – подобряване качеството на живот на двойките с репродуктивни проблеми чрез преодоляване на стреса и укрепване на емоционалното им състояние в момента на преминаването им през фазите на лечение на безплодието.
 
За записвания за участие в групата във Велико Търново – Вероника Михайлова, координатор на “Искакм бебе”, тел.: 0886 801 309.