Warning: "continue 2" targeting switch is equivalent to "break 2". Did you mean to use "continue 3"? in /home/avdesi1/public_html/iskambebe.bg/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2858

Warning: "continue 2" targeting switch is equivalent to "break 2". Did you mean to use "continue 3"? in /home/avdesi1/public_html/iskambebe.bg/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2862
Отбелязахме 5 години от старта на "ГОЛЯМОТО СЕМЕЙСТВО" – Фондация "Искам бебе"

С големи и щастливи семейства, с много детски усмивки, с музика, балони, игри и подаръци, така отбелязахме петото издание на инициативата „Голямото семейство“ в събота (19 май) в Северен парк в район Надежда в София.

Кампанията, която подкрепя многодетните семейства, създадена през 2013 г. от фондация „Искам бебе“, сп. Кенгуру и проект „Мулти мама“, тази година се реализира под патронжа на д-р Милен Врабевски, приятел на инициативата от самия й старт.

Водещи на събитието бяха Милена Златкова от „Тройка на разсъмване“ по радио Витоша и дългогодишен съмишленик на каузата на „Голямото семйство“, и Радина Велчева, основател на „Искам бебе“. След тях, първи на сцената се качиха един баща с огромно сърце – Красимир от Годеч и неговите пет деца, първите, спечелили титлата „Голямото семейство“. С минута мълчание беше почетена паметта на Велка, майката на петте деца и съпруга на Краси, която преди 5 месеца загуби битката с тежко заболяване.

Към семейството на Краси на сцената се присъединиха също и семейството на Ема и Андрей от Войсил, Йоанна и семейството й от Банкя, Валентина и Йордан от Варна, Антоанета и семейството й от Карлово.

Програмата продължи с приветствени думи на д-р Милен Врабевски, патрон на празника. Като жест на благодарност за съпричастността му към „Голямото семейство“, д-р Врабевски получи за подарък осветена икона на Богородица,  връчена му от присъстващите многодетни семейства.

Зам. кметът на район „Надежда“ – Анелия Георгиева и депутатът – Ани Александрова също изразиха подкрепата си към каузата на инициативата и поздравиха присъстващите многодетни семейства.  

Ирина Тенчева, телевизионна водеща, едно от лицата на Движение за национална кауза и майка на три деца пожела на „Голямото семейство“ да се радва на все повече смели многодетни родители.

Сред гостите на събитието бяха и Мария Янева, председател на „Искам бебе“ и Кристиян Лечев, изпълнителен директор на сп. Кенгуру и един от инициаторите на „Голямото семейство“.

Финалът на празника беше обявен от децата на „Голямото семейството“, които рецитираха стихове и пуснаха в небето над парка десетки жълти балони, символ на надеждите и сбъднатите мечти.

За празнично настроение по време на петото издание на инициативата „Голямото семейство“ се погрижиха нашите добри приятели от БГ дуетът „Червено и черно“. Любимите игри, които помним от детството си като “Гори-гори кърпа” и “Отвори Гальо порти”, се случиха благодарение на Яна Борисова и нейния екип, пристигнали специално за събитието от Варна.

Благодарим най-сърдечно на Maxbike, вносители на Chipolino за България, те осигуриха 2 ваучера по 300 лв. за велосипеди, които стигнаха до представители на многодетните семейства чрез томбола.

Специални благодарности и на Радостина Драгостинова за прекрасните снимки.