С голям “Празник на надеждата” и в присъствието на много бебета, настоящи и бъдещи родители, “Искам бебе” ще готува в Свиленград, за да отбележи деня на християнското семейство на 21-ви номври. За поредна година, превърналото се в традиция събитие на фондацията, ще се проведе в читалище “Просвета 1870”, а приятелите ни от градския духов оркестър “Костадин Манов” отново ще се погрижат за създаването на истинска празнична атмосфера.
Специални гости на събитието ще са момичетата от фондация “Майки за донорството”, които ще разкажат за каузата си да помагат на семейства, които имат нужда от донорски генетичен материал, за да сбъднат мечтата си да станат родители.
 
Благодарим на нашата всеотдайна Мария – координатор на “Искам бебе” за Свиленград, която организира празника. Благодарим й и затова, че като жена, извървяла дългия и труден път, за да стане майка и впоследствие дарила яйцеклетки, за да помогне на други жени, продължава да помага за каузата на “Искам бебе”.
 
Вижте по-долу нейния затрогващ разказ и покана за празника на 21-ви ноември.   
 
„Мила моя МАМО, сладка и добричка, как да кажа Мамо, колко те обичам”… Когато чуя ДЪЩЕРЯ ми да пее тази песничка, макар и по начина, по който тя умее, защото не може да говори все още добре, сърцето ми се изпълва с щастие. Продължава да пее и нещо ме стяга за гърлото… Толкова време я чакахме – толкова време на болка, отчаяние и надежди. И се връщам назад през годините изстрадани. Понякога отново изживявам и тъгата, но повече се сещам с радост и обич за хората, виновни да я има – Верчето, Ради, Докторът, който й помогна да се появи; Тази, която не й позволи да си тръгне още в първия момент, когато ТЯ реши да прояви характер; Докторът, който я гледаше през бременността ми, за да може макар и мъничка, да се роди жива и здрава; Ванчето от Читалището в Свиленград, Оркестъра – ах, този Оркестър!  И всички те продължават и до днес – с тяхна помощ и днес се раждат, и раждат деца. Продължавам и аз.  Тази година станах донор на яйцеклетки.  Бях го решила още преди да Я имаме, но тогава не можех. Не мога да ви опиша емоцията и щастието от това – сравнявам го с емоцията около създаването и раждането на НЕЯ. Дали помогнах, не зная, но с цялото си сърце желая да е така. Толкова много семейства се нуждаят от това, някой да им дари частица от себе си. Боже, дано да се роди някое бебче с моя помощ. Аз зная, че родителите му ще го обичат повече от всичко и то за тях ще е целия свят, както ТЯ е за мен. 
Ами ако все още я нямаше…
Всички знаете за традицията в Свиленград, навръх празника на Християнското семейство – 21 ноември – да има много музика, да се срещат сърцата и да си помагаме. Тази година Оркестърът „К. Манов” отново ще свири, Ваня се потготвя трескаво отдавана за това, а Ради пак ще пропътува 300 км, за да дойде, както тя казва „У дома си”. Но тази година с нея ще пътуват още четири дами, заедно с Вики и Мариелка – майките, посветили се на каузата Донорство. Ще бъдат тук, за да споделят своите емоции. Ще попитаме пак: Какво е да си Донор? И ще търсим тепърва отговорите.
 
Донорството е живот! Ако нещо ви накара да потреперите докато четете тези редове -заповядайте, елате да си поговорим! Елате и ще отпаднат всички ваши страхове, които се появяват, когато чуете за даряване на яйцеклетки и сперматозоиди! Елате и може да накарате поне едно семейство да познаят най-голямото щастие – да бъдат родители!
 
Огромно благодаря казваме и на екипа на детски център „Пумпелина” – те ще забавляват и ще се грижат за всички деца.
 
Очакваме ви на 21-ви ноември от 16:00 часа в читалището в Свиленград!