Съвместната благотворителна инициатива на кмета на Дупница, председателя на ОС и „Искам бебе“ ще финансира ин витро процедури на 3 двойки
 
На 1 юни беше обявен финалът на съвместната благотворителна кампания на кмета на Дупница инж. Методи Чимев, председателя на Общинския съвет Емил Гущеров и фондация „Искам бебе“ –  „За повече деца в Дупница“ и бяха оповестени имената на печелившите двойки.   
 
Даниела Иванова Николова и Даниел Петров Николов, Румяна Димитрова Василева и Калин Тошев Пенчев, Климентина Стефанова Керкенекова и Слави Георгиев Керкенеков са трите кандидатствали двойки, които изцяло покриват критериите, определни в кампанията и трите семейства ще получат финансиране на ин витро процедура. 
 
Напомняме, че приемът на кандидатурите започна в началото на май и двойките разпологаха с един месец, за да изпратят заявленията си за кандидатстване, публикувани в сайта на „Искам бебе“. 
 
Осигурените средства в благотворителната инициатива са в размер на 11 500 лв., събрани по време на великденския базар и концерт, организирани в началото на април. Събраната сума е преведена по сметката на „Искам бебе“ и тя ще бъде разпределена между трите печеливши двойки. 
 
Супер се получи. Много съм доволна. Това е хепиенд, който се надявам да приключи с окончателен хепиенд. Имаме три подадени заявления и трите ще получат средствата. Още веднъж благодаря на всички хора, които се включиха в кампанията”, това заяви председателят на “Искам бебе” – Мария Янева.
 
Да си призная честно, тайно се надявах да имаме точно 3 семейства. Нямаше да ми бъде приятно, ако бяха повече и сега ми олекна. Не, че не мислех резервен вариант при по-голям брой как да процедираме, за да не ги разочароваме. На нашите съграждани, които ще получат парите за процедурите искам да им пожелая едно – бъдете оптимисти, вярвайте. Всеки един е помогнал с най-добри чувства, за да станете родители. Стискам палци и се надявам съвсем скоро да ни зарадвате с добри новини. Нека закрилникът на Дупница свети Иван Рилски да бди над вас и донесе онова неземно, най-голямо, божествено щастие. Аз съм убеден, че и трите семейства ще се радват на свои рожби, които няма да са само техни, а на всички ни. Благодаря на всички, които откликнаха в кампанията и помогнаха на нашите съграждани”, коментира кметът на Дупница инж. Чимев на финала на кампанията. 
 
“По-добре нямаше как да се получи. Така няма разочаровани. Пожелавам успешно извървяване на пътя до онзи момент, в който ще се чуе бебешкия плач. Поклон пред всички, които подадоха ръка в кампанията. Тя ще стане традиция, за да има повече бебета в Дупница”, категоричен бе и председателят на ОС – Емил Гущеров.