Благотворителната инициатива на “Искам бебе” и областния управител Станислав Дечев ще финансира ин витро процедура на две двойки от региона
 
Днес (06.03.), чрез жребий, в сградата на областната администрация в Хасково, бяха избрани две двойки, които ще получат финансиране от съвместната благотворителна кампания на областния управител Станислав Дечев и фондация „Искам бебе“ – „За повече деца на България“. 
Печелившите двойки бяха изтеглени от председателя на „Искам бебе“ Мария Янева в присъствието на областния управител на Хасково Станислав Дечев, заместника му д-р Стефка Здравкова, нотариус Десислава Славеева, Антоанета Стефанова – координатор на „Искам бебе“ за Хасково и местните медии. Общо седем двойки са кандидатствали за финансиране от благотворителната инициатива, като пет от тях са отговаряли на условията. 
Всяка от избраните двойки – Траяна Аргирова и Христо Къналиев от Любимец, и Диана Винева и Владимир Димитров от Димитровград, ще  получат финансиране в размер на 4 300 лв. за извършване на ин витро процедура. Според регламента на кампанията, тя трябва да бъде осъществена в рамките на една година, а организаторите си пожелаха да се радват на поне две бебета от инициативата „За повече деца на България“. 
Мария Янева сподели, че над 1 500 бебета са се родили с помощта на дългогодишната активна работа на доброволците на „Искам бебе“ и благодари на всички дарители и съмишленици на фондацията в Хасково. 
Координаторът на „Искам бебе“ за града Антоанета Стефанова присъства на събитието заедно с едногодишния си син Воислав и вдъхнови кандидатстващите двойки с личната си история и над 10-годишна битка, за да стане майка.
 
Областният управител на Хасково Станислав Дечев съобщи, че кампанията „За повече деца в България“ ще бъде продължена и съвсем скоро ще бъдат обявени инициативите, които ще се проведат в общините от областта през тази година. 
 
Напомняме ви, че благотворителна инициатива в подкрепа на двойки с репродуктивни проблеми – „За повече деца на България“ стартира преди Коледа, като осигурените средства в размер на 8 600 лв. бяха събрани на организираните от г-н Станислав Дечев коледен благотворителен базар и коледен коктейл в сградата на областната администрация на Хасково.