Коя е Деница?

Предстои ни интересна среща с Деница Божанова – педагог, преподавател в СОУ „Д. Благоев“, гр.Свищов. Деница завършва „Философия“ във ВТУ „Св.Св.Кирил и Методий“ през 2001 г. и магистратура по „Социална философия“ през 2002 г. Силно се увлича по психологията и психосоматиката. Преди две години се сертифицира в използването и измерването с немския уред Биопулсар. Преминава онлайн обучение/маратон по комуникация, а съвсем скоро и първо ниво по ТЕС – Техники за емоционална свобода. В момента се обучава в техниките на продажбите. От пет години работи в Поликлиниката във Велико Търново. Създава и разработва собствена фирма, която е регистрирана към Агенция за хора с увреждания и предлага медицински  помощни средства на хора със здравословни проблеми.

 

Приключение

Животът е невероятно непредвидимо приключение, в което най-важните неща научаваме по труден начин. Трябва ни доста време, за да разберем, че Животът се случва ЗА нас, а не НА нас. Това изречение ни кара да се замислим дори тежките моменти какво  ни носят – какво е хубавото в тази ситуация, кое е доброто?

Аз съм Деница Божанова – философ, учител, вдъхновител, бунтар. Силно се вълнувам от психосоматика, борец за справедливост съм, помагащ на хора в нужда.

 

Мисия

В живота случайни неща няма и преди две години пътищата ни се пресякоха със Светла Димитрова – Човек, с когото като че ли сме се търсили и ето че се срещнахме. Тя говореше с любов и вдъхновение за мисията си „ИСКАМ БЕБЕ“. А аз по това време бях посветена и все още съм на моята мисия да провокирам хората да се замислят дори и една минута, че е много по-важно как се чувстват и да изразяват чувствата си, отколкото какво ще кажат хората за тях.

Правя това с немския уред Биопулсар, който ни показва аурата и какво е състоянието на вътрешните органи. Чрез изследването с Биопулсар давам информация за общото здравословно състояние на организма. Резултатът от измерването показва кой от органите ни сигнализира, че има дисбаланс.

Ратотя успешно вече над 2 години, изготвяйки програми за профилактика, и смея да твърдя, че нерядко съм търсена от жени с репродуктивни проблеми. На тях подготвям програма за профилактика на женско здраве.

За две години съм измерила десетки хора и мога да кажа, че една трета от здравословните проблеми на хората са генетични или наследствени, а останалите две трети са отключени от натрупани или неизразени емоции.

 

Профилактика на емоциите

Не спира да се говори за профилактика на тялото и здравето, начин на хранене, като всичко това изобщо не е за подценяване. Но е нужно да се говори и за профилактика на емоциите. Защото ако човек външно се усмихва, а вътре трупа обида, гняв, разочарование, тялото със сигурност ще реагира във вид на физическа болка или симптом. Давам си сметка как една част от хората се страхуват да говорят за емоциите си, а това е важно, за да се разбере причината. Доказано е, че не може в един и същи момент човек да мисли лоши неща и да говори хубави.

 

Уникалност

ВСЕКИ ЧОВЕК е уникален, неповторим. Няма друг като него в този свят и дори само заради това трябва да се обичаме и приемаме такива, каквито сме. Да вярваме, че всичко е възможно, че всеки проблем е възможност да опознаем себе си и че всичко, което ни се случва, е за добро.

Да, зная, някой ще възрази – много е лесно да го кажеш. Но всичко написано е изстрадано от мен, преживяно.

Преди две години човек от семейството ми, когото безкрайно обичам, имаше сериозен здравословен проблем. В този момент си дадох сметка, че Животът е миг, в който като че ли най-важните неща все ги отлагаме за утре, без да сме сигурни утре ще има ли! Работя в Поликлиниката в гр. Велико Търново и всекидневно се срещам с преобладаващо болни хора и работата с тях ме приземява, мотивира ме всеки ден да си повтарям, че съм един щастлив човек.

 

Подкрепа

Желанието ми е да подкрепя събитието „С любов“ на Светла Димитрова за каузата „ИСКАМ БЕБЕ“, като на всяко такова събитие ще дарявам от сърце и с любов половината от събраната сума от измерванията за двойки с репродуктивни проблеми, за да се сбъдне мечтата им.

Не е нужно да чакаме, или да установим наличието на проблем, за да се погрижим за себе си. Животът е прекрасен и всяко нещо се случва в правилното време. ВЯРВАЙТЕ!