Само за час "Порастваме заедно" събра над 1 000 лв.

1 162 лв. е сумата, събрана по време на събитието на „Искам бебе“ под надслов „Порастваме заедно“, провело се на 17 декември във Велико Търново. С него отпразнувахме рождения ден на координатора ни за града – Вероника Михайлова, обсъдихме дейността на „Искам бебе“ за седемте години, откакто фондaцията работи там и срещнахме двойки с репродуктивни проблеми от региона със специалисти по репродуктивна медицина. 
 
По време на информационната среща представителите на „Искам бебе“ отговаряха на въпроси на присъстващите двойки, свързани с различните възможности за финансиране на ин витро процедури, включително и чрез местната общинска програма „Ин витро“. Засегнати бяха също и темите за отношенията “работодател-работник” в процесa на лечение, както и методите за по-пълна и достъпна информираност на младите по въпроси, свързани с репродуктивното здраве. 
 
Празникът беше уважен от кмета на Велико Търново – г-н Даниел Панов, който с присъствието си заедно с част от екипа си, за пореден път засвидетелства подкрепата си към каузата да се ражадат повече мечтани деца.
 
Гостите на събитието имаха възможност да закупят ръчно изработени авторски изделия от благотворителен щанд или пък да дарят в специалната кутия – “Дари от сърце, за да се роди дете!” Сумата от 1 162 лв. беше събрана само за час и ще бъде предоставена за лечението на двойка с репродуктивни затруднения от Велико Търново. 
 
Благодарим на всички, които дойдоха да споделим заедно усмивките, надеждата и прекрасните емоции в първото издание от серията предстоящи събития на „Искам бебе“ под надслов „Порастваме заедно“ и стискаме палци за още едно мечтано бебе във Велико Търново! 
 
сн. Милена Тодорова