Съвместната инициатива на “Искам бебе” и предаването “На кафе” по Нова телевизия ще подкрепи двойка с репродуктивен проблем
 
Днес в предаването “На кафе” по Нова телевизия, с участието на председателя на фондация “Искам бебе” Мария Янева, беше даден старт на съвместната благотворителна кампания “За още един нов живот”. В рамките на инициативата средства в размер на 10 000 лева са дарени на фондацията за финансирането на ин витро процедури на една двойка с репродуктивни проблеми, изчерпала възможностите по Фонда за асистирана репродукция или включена в донорска програма (с донорска яйцеклетка). 
 
Критериите, на които трябва да отговарят желаещите да се включат в кампанията “За още един нов живот” двойки:
 
Да сте български граждани (или поне един от партньорите);
 
Да сте с минимум 2-годишен стерилитет, доказан с епикриза от лекуващ лекар; 
 
Да отговаряте на поне едно от следните медицински условия:
Да сте изчерпали възможностите за финансиране от Центъра за асистирана репродукция (Държавен фонд “Ин витро”); 
Да сте включени в донорска програма; 
 
Да предоставите наличната медицинска информация за прегледите, изследванията и процедурите за зачеване, както и свързаните манипулации, извършени до момента. Медицинската декларация да е попълнена в лечебно заведение, с подпис и печат от лекуващ лекар.
 
Да сте съгласни личната ви история, процедурите, бременността и раждането да бъдат медийно представени и проследявани в ефира на предаването “На Кафе” по Нова телевизия; 
 
Да сте попълнили коректно формата за кандидатстване;
 
В нея освен данните за Вас и партньора Ви: 
Моля, посочете медицинското заведение имащо право да упражнява дейности по асистирана репродукция, в което бихте искали да се извършат финансираните процедури (в случай, че от медицинското заведение откажат медийно отразяване, е необходимо да посочите друго желано медицинско заведение имащо право да упражнява дейности по асистирана репродукция).
Моля, разкажете историята си и защо решихте да кандидатствате в кампанията “За още един нов живот”.
 
Формата за кандидатстване и документите можете да подавате до 16.11.2016 г. на e-mail: zanovjivot@abv.bg
 
Формата за кандидатстване можете да изтеглите тук: