Скъпи приятели,
 
Щастливи сме да ви съобщим хубавата новина, че вчера (30.10.) Общинският съвет в Тутракан гласува единодушно приемането на Правилник за финансово подпомагане на двойки с репродуктивни проблеми от общината. От началото на 2015 година всички нуждаещи се двойки ще могат да кандидатстват и да бъдат подпомогнати според етапа на тяхното лечение със сума до 2 000 лв. годишно, а в случаите на предстояща ин витро процедура с донорски генетичен материал – до 2 500 лв. годишно. За нас е голяма чест, че “Искам бебе” ще има пълноправен представител с реален глас в комисията, която ще разглежда документите. Това ще е нашият координатор за гр. Тутракан – Мария Дичева, благодарение на която в града се инициира общинската програма за подпомагане на двойките с репродуктивни проблеми! 
Изказваме изключителната си признателност на кмета на Тутракан – д-р Димитър Стефанов, който прие присърце болката на двойките с проблемно забременяване от региона и застана до тях. Благодарни сме за съдействието на всички служители на общинската администрация и особено на г-жа Стефка Станкова – директор дирекция “Хуманитарни дейности”. И не на последно място благодарим за единодушното разбиране, проявено от членовете на комисиите и на целия Общински съвет, които вчера
приеха създаването на тази програма без възражения. 
Благодарим за проявената съпричастност и на д-р Любомир Бойчев от медицински център “Иван Рилски” – Тутракан, който отдели от ценното си време и присъства лично на заседанието на Общинския съвет.
 
Пожелаваме много жадувани бебета в общината!