От 9 юни Община Дупница стартира приема на заявления за финансиране на ин витро процедури на двойки, борещи се за бебе. Новината идва от Силвия Маданчева, координатор на „Искам бебе“ в града. Тя поясни, че определеният от Общината бюджет за местната програма „Ин витро“ е в размер на 15 000 лв., като всяка от одобрените двойки ще получи финансова помощ за лечението си от 1 500 лв. 
 
Заявленията на кандидатстващите ще се приемат от 9 юни в деловодството на Общината. Крайният срок за подаване на документи е 17 септември. Критериите, на които трябва да отговарят двойките, са регламентирани в Правилника, приет в края на април 2012 г. от Общинския съвет в Дупница.
 
Напомняме ви, че през 2012 г., по инициатива на фондация „Искам бебе“, Община Дупница създаде местен фонд „Ин витро“. Силвия Маданчева, координаторът на „Искам бебе“, е пълноправен член на комисията, която разглежда и одобрява кандидатстващите двойки по програмата. За 5-те години съвместна работа на фондацията и Община Дупница се родиха над 20 мечтани бебета. Като жест на благодарност за подкрепата, през 2015 г. Силвия Маданчева, от името на целия екип на “Искам бебе”, връчи на кмета на общината инж. Методи Чимев специална грамота. Тази година работата на програмата, подкрепяща двойки с репродуктивни проблеми, продължава с уверението на г-н Чимев, че при необходимост, бюджетът отново ще бъде увеличен.