До 30 май двойки с репродуктивни проблеми от Дупница ще могат да кандидатстват за финансиране на ин витро процедура от благотворителната кампания “За повече деца в Дупница“. Инициативата е на кмета на община Дупница инж. Методи Чимев, председателя на Общинския съвет – Емил Гущеров и фондация “Искам бебе”. Осигурените средства в кампанията са 11 500 лв., събрани по време на великденския базар и концерт, организирани в началото на този месец. Събраната сума е преведена по сметката на „Искам бебе“ и тя ще бъде разпределена между три двойки от община Дупница, които се борят за бебе. Те ще бъдат избрани чрез жребий на 1-ви юни в присъствието на нотариус, представител на фондация “Искам бебе”, кмета на Дупница инж. Методи Чимев и г-н Емил Гущеров. 
 
Условията за кандидатстване на двойките са регламентирани в документи, съгласувани между организаторите на кампанията, които можете да откриете по-долу. Попълнените от кандидатите документи трябва да бъдат изпратени на електронен адрес: dupnitsa@iskambebe.bg до 30 май, включително. 
 
“Искам да благодаря отново на всички, които се включиха в инициативите за набиране на средства. Без децата от всички училища и детски градини, които изработиха прекрасни сувенири и лакомства, без учителите, които ги мотивираха, без стотиците жители на община Дупница, които ни повярваха и отделиха средства, за да подпомогнат каузата ни, нямаше да успеем. Аз вярвам в доброто и съм убеден, че всеки един от нас е помогнал от сърце, а това няма как да не донесе най-голямото щастие – да помогнем на наши съграждани да имат своя рожба“, подчерта инж. Чимев.
 
“Положихме основите на една надявам се традиция. Тази кампания ще се реализира и следващата година, и по-следващата и още по-следващата… Всеки един от нас трябва да бъде съпричастен със семействата, които още чакат да сбъднат мечтата си. Затова нека им помогнем”, допълни г-н Гущеров.
 
„10 години ние сбъдваме мечти. И дай боже през тази година да успеем да осъществим най-съкровените мечти на три семейства от Дупница. Благородните мечти се преследват и се превръщат в реалност. Затова съм убедена, че мечтите на тези три семейства ще се сбъднат“, заяви председателят на УС на фондация „Искам бебе“ Мария Янева. “Благодаря на инж. Чимев, на г-н Гущеров за изключително сърцатата подкрепа за каузата. Благодаря на всички, които се включиха в кампанията. Благодарение на всички вас ще има повече деца в Дупница“, допълни г-жа Янева.
 
Документите за кандидатстване в кампанията “За повече деца в Дупница”, можете да свалите ТУК: