Събитието, което сбъдна една мечта

 

Едно от най-положителните събития в България е „Знаменитост на годината“. То е благотворително и сбъдва мечти. Негов организатор и лицензиант съм аз. Събитието има светски характер и на него присъстват много хора, сред които доста лица от хайлайфа и бизнесмени. Раздават се статуетки на най-заслужилите родни личности в различни категории. Но защо тогава казвам, че е благотворително?

 

„Знаменитост на година“ винаги има своята благотворителна кауза. На последното му издание, което беше на 19 октомври 2018 г., каузата бе фондация „Искам бебе“ и подпомагането на двойките с репродуктивни проблеми в България. По време на церемонията се проведе благотворителен търг, на който с общи усилия беше събрана немалката сума от 2500 лева. Всеки един от наградените дари своя лична вещ за търга, а гостите се включиха активно в наддаването за нея. На събитието присъства и председателката на „Искам бебе“ адв. Мария Янева, която не пропусна да изкаже своите благодарности. Със събраните и дарени на фондацията 2500 лева бе финансирана ин-витро процедура за едно българско семейство. Не мога да ви опиша радостта си, когато на 24 юли тази година разбрах, че има резултат. Чудото се случи в едно семейство от Варна. Те вече са най-щастливите родители на две прекрасни дечица – близнаците Боян и Ема.

 

Последното издание на „Знаменитост на годината“ имаше голям успех. Бяха раздадени статуетки в общо осемнадесет категории. Дизайнер на годината стана Габриела Колева, собственик на модния бранд „Maison Saint-Herem”. Победител в категорията „Европейски проекти“ бе адв. Биляна Тончева, а в категорията „Риалити звезда“ – Джулиана Гани. Призът за мъжки модел на 2018 отиде при Ивел Йорданов, а женски модел на годината стана Катрин Вачева. Петко Димитров се окичи с титлата „Бизнесмен на годината“, а Мария Бонева – с „Бизнесдама“. В категория „Хип-хоп музика“ наградата отиде при Ива Атанасова – IVY, а журналист на годината стана Елизабет Методиева. Бойко Манев грабна приза за мениджър на 2018 г., а Венета Здравкова – за психолог. Наградата в категория „Кауза“ отиде при Ива Гургулиева, а в категория „Благотворителност“ – при Яна Средкова. Проф. Любомир Стойков стана PR на 2018, а Меги Савова – продуцент на годината. Минко Петров пък грабна статуетката в категория „Коафьор“.

 

На 17 септември тази година от 20 ч. предстои да се проведе третото издание на „Знаменитост на годината“. Организирам го съвместно с Лейди България 2019 – Ивана Славова. Очаква се събитието да бъде още по-успешно от предните две години и да присъстват много известни личности и бизнес лица. Каузата отново ще бъде фондация „Искам бебе“. Надявам се, че този път ще успеем да съберем още по-голяма сума, за да подкрепим фондацията и да се родят повече деца в България.