Дарените от “Добруджански хляб” АД средства в размер на 20 000 лв. ще финансират ин витро процедури на 5 двойки
 
На 22 декември в сградата на Община Добрич беше обявен финалът на националната благотворителна кампания “Зрънце живот” в подкрепа на двойки с репродуктивни проблеми. На събитието представители на “Искам бебе” получиха символичен чек за събраната сума на стойност 20 000 лева от изпълнителния директор на “Добруджански хляб” АД г-н Енчо Малев. В присъствието на нотариус Владислава Петрова, чрез жребий, бяха определени и 5-те от кандидатствалите двойки, които ще получат финансиране на ин витро процедура.
На специалната среща присъстваха също г-н Йордан Йорданов – кмет на Добрич, по чиято идея се реализира програмата и представителите на “Искам бебе” – Мария Георгиева – координатор за Добрич, и Валентина Иванова – координаторът на инициативата за “Искам бебе”. 
 
Над 100 двойки от цялата страна са подали заявления за участие в кампанията, само 23 от тях обаче реално покриват условията за финансиране на ин витро процедура. 
Детските ръчички на Ванеса и Дара – дъщеричките на нашите координатори Валентина и Мария, донесоха късмет на тези 5 семейства:
 
1. Даниела Койчева Колева, Людмил Димов Колев – гр. Габрово
2. Красимира Георгиева Жеркова, Златко Вълев Жерков – гр. Раднево
3. Ема Зинкова Шакир, Айлян Кемал Шакир – гр. София
4. Михаела Асенова Донова, Цветан Боянов Донов – гр. София
5. Стефка Василева Гичкова, Георги Иванов Гичков- гр. Добрич
 
Избраните двойки бяха уведомени по телефона веднага след изтеглянето им лично от г-н Енчо Малев, г-н Йордан Йорданов и Валентина Иванова от „Искам бебе“.
 
„За нас и за мен лично е огромно удоволствие да дарим тези средства на фондация „Искам бебе“ и чрез нея, помощта ни да достигне до 5 двойки с репродуктивни проблеми, защото всяко зрънце, което успеем да посеем с общи усилия е важно… и си струва“, заяви изпълнителният директор на „Добруджански хляб” Енчо Малев и обясни, че идеята е да бъдат привлечени повече нови хора към благородната кауза.
 
“Благодарение на хората, до които успяха да достигнат нашите послания и които засвидетелстваха своята ангажираност както към каузата, така и към собственото си здраве избирайки хлябовете Вита, събрахме сумата от 20 000 лв. Вярваме, че колкото повече говорим за тези проблеми и хвърляме усилия в обучението и превенцията, толкова по-малко хора ще имат нужда от помощ в последствие. Затова разчитаме, че чрез вас, нашата инициатива ще стигне до повече хора, ще зарази повече бизнеси с удоволствието да правиш добро. Ще ангажира и мотивира обществото само да се пребори с проблема, като помага на тези, които имат нужда и пази това, което има“ – допълни г-н Малев.
 
В знак на благодарност за подкрепата на каузата, представителите на „Искам бебе“, връчиха по едно голямо стъклено сърце, изработено от Александра Велева, член на фондацията,  на кмета на Добрич г-н Йордан Йорданов и г-н Енчо Малев – изпълнителен директор на „Добруджански хляб” АД. 
 
Благотворителната инициатива “Зрънце живот” на фондация “Искам бебе”, “Добруджански хляб” АД и Община Добрич предостави възможността на семейства с репродуктивни проблеми от цялата страна да сбъднат своята мечта. Събраните средства в кампанията са осигурени от продажбата на здравословните, пълнозърнести хлябове ВИТА, като основен акцент на кампанията беше здравословното хранене и ролята му в превенцията на репродуктивните затруднения при младите хора.