Спомням си как като малък с нетърпение очаквах да дойде първи юни. Спомням си как разопаковах подаръците и каква голяма радост изпитвах на този ден. Затова реших да направя жест към децата на България и да организирам благотворителна инициатива за Деня на детето.

Споделих идеята си с Кристиан Лечев, собственик на списание „Кенгуру”, и с Радина Велчева, основател на фондация „Искам бебе“. Те я харесаха и ме подкрепиха в начинанието. Много са семействата в България, които нямат възможност да осигуряват достатъчно консумативи за дечицата си. Исках да помогна именно на тях, защото вярвам, че всяко дете трябва да получи подарък на първи юни. Всяко дете заслужава да бъде щастливо.

Кръстих инициативата „1-ви юни – Усмихни дете“ и я насочих към бебетата, защото те са тези, които имат нужда от най-много грижа. Те са тези, тепърва поели дъх и тепърва започнали да откриват света. Те са най-крехки и уязвими и затова трябва да бъдат непрекъснато снабдявани с всичко необходимо за правилния им растеж и развитие.

Благодарение на моята инициатива седем социално слаби български семейства получиха за празника по една Baby box кутия, съдържаща най-необходимите неща за едно бебче. Усмивки грейнаха на личицата на седем малки герои и на лицата на техните родители. За мен никога не е имало по-голяма награда от детския смях и светещите малки очички. Обожавам децата и се надявам, че един ден ще имам свои и ще бъда добър родител.

 

Християн Гьошев е само на 21 години и е родом от София. В момента е студент във втори курс по “Национална сигурност”. Вече три години се занимава с пиар на много известни личности, компании и на няколко бизнесмени и бизнесдами. Организатор е на светските награди “Знаменитост на България”, както и на множество благотворителни събития, сред които базари и кампании.Част от тях са свързани именно с фондация “Искам бебе”.

За Християн е много важно младите хора да имат кауза, за която да се борят. Той е избрал фондация “Искам бебе”, защото демографският срив е голям проблем, при това не само в България, но и в цяла Европа. Поради това Християн смята, че трябва да му се обърне много сериозно внимание. За доста от семействата в България децата са все още само мечта. Те се опитват непрекъснато да заченат, но това не се получава заради репродуктивни проблеми. Именно заради това Християн е избрал фондация “Искам бебе”.

Според него е абсолютно задължително всеки млад човек да има кауза, за да бъде активен в обществото и да се чувства полезен и значим. Всички сме част от едно общество, от едно цяло. Именно обединението прави нас самите по-силни, а проблемите – разрешими.