Бюджетът на общинската програма в помощ на двойки с репродуктивни проблеми е 30 000 лв.
 
6 бебета са заченати и родени в града от създаването на местния фонд “Ин витро” в края на 2012 г. Новината съобщи координаторът ни за Търговище Невена Стоянова, а равносметката за отличната работа на действащата програма в помощ на двойките с проблемно забременяване, направи адвокат Мая Павлова – председател на Комисията за лица и двойки с репродуктивни проблеми.
 
На заседание на Общинския съвет на 22 декември, 2016 г. госпожа Павлова, по нетрадиционен и трогателен начин, направи доклад за дейността на местния фонд “Ин витро”. Tя показа пред колегите си от Oбщинската адиминистрация календар със снимки на 6-те бебенца, родени с помощта на фонда.
Адвокат Πaвлoвa апелира дeйнocттa нa Koмиcиятa зa лицa и двoйĸи c peпpoдyĸтивни пpoблeми да пpoдължи и внесе предложение бюджeтът й пpeз cлeдвaщaтa гoдинa щe бъдe зaвишeн.
 
В края на 2012 година Общинският съвет в Търговище взе решение да бъде създаден общински фонд за подпомагане на двойки с репродуктивни проблеми. Предвиденият бюджет за реализиране на общинската програма за двойките от Търговище е 30 000 лева.
 
На сн. от ляво – Председател на Общински Съвет – Търговище – Хатидже  Алиева, в средата Невена Стоянова – координатор на “Искам бебе” за Търговище и адвокат Мая Павлова – председател на Комисията за лица и двойки с репродуктивни проблеми