Христо Христов, баща на малкия Дилян от Русе, който почина през януари, реши да дари 136 172,78 хил. лв. от набраните за лечението на детето средства,  за да помогне на нуждаещи се. Неговата воля е да подкрепи с  66 172,78 лв. три деца с онкологични заболявания, а останалите 70 000 лв. – да даде на фондация „Искам бебе“ за ин витро процедури на семейства с репродуктивни проблеми. До края на май екипът на фондацията ще обяви условията, при които ще се дарят средствата – за 14 двойки по 5 хиляди лева.
 
Екипите на ИСКАМ БЕБЕ и DMS изказват своята дълбока благодарност към бащата за изключителния жест и подкрепата, както и на ОББ за адекватната и бърза реакция при осъществяване на дарителската му воля.
 
Христо Христов дари за лечението на Мартин Дерибеев, Тарик Чинчинов и Радослав Дойчев. 
След дарението средствата за лечението на Тарик са събрани и кампанията в DMS спира. Пожелаваме му да се възстанови бързо.
Марти се възстановява след лечение от сарком на Юинг и средствата послужиха за продължаващо лечение в Турция, за което Фондът за лечение на деца отказа финансиране.
Ради беше опериран в началото на май. Предстоят 6 курса химиотерапия и нова операция през юни. За неговото лечение след  дарението остава да се наберат още 5 500 лв.  Можете да подкрепите Ради на  17 777 с кодова дума DMS RADO.